DRONGO talenfestival

Totaal project DRONGO Talenfestival

Het DRONGO talenfestival bestaat al sinds 2012 Het is een jaarlijks evenement voor professionals en taal liefhebbers. De oude website gemaakt in WordPress werkte traag door de vele plug-ins in het verouderde thema. De uitdaging voor Formad en het DRONGO talenfestival is om een website te maken die zowel sponsor, exposant als bezoeker verleid om actie te deelnemen aan dit mooie jaarlijks terugkerend festival.

Portfolio - DRONGO Talenfestival Utrecht
WEBSITE

Wat hebben we gedaan

Dit project is nog gaande. We zitten nu in de eerste fase. Deze fase behelst het enthousiasmeren van de exposanten en sponsoren. In deze fase zijn vooral de formulieren belangrijk. Hiervoor heeft Maas & Waal Reclame een geheel geautomatiseerd proces bedacht met Zapier.

Bijvoorbeeld: bij de aanmelding van een exposant wordt geheel automatisch een gekoppelde Google spreadsheet ingevuld met de daarbij horende gegevens ingevuld. Vervolgens krijgt de projectleider een automatische e-mail met de ingevulde gegevens. De aangemelde exposant krijgt een bevestigings- e-mail met een welkomst boodschap en de leveringsvoorwaarden.

De projectleider kan in het gebruikersvriendelijke dashboard van het web systeem op een overzichtelijke wijze in een oogopslag zien hoeveel formulieren er zijn ingevuld. Met een klik op de knop kan de projectleider een zogenaamd .csv bestand downloaden die men direct in een spreadsheet kan gebruiken.

Op dit moment is fase 2 gestart hiervoor zijn we zgn. wireframes  in Google Presentaties aan het ontwikkelen zijn voor de website. Hierin gaat vooral aandacht naar de bezoeker van het festival en de programmering. We presenteren de programmering van het festival d.m.v. een mooi aanklikbaar blokkenschema in verschillende kleuren. De bezoeker krijgt direct alle benodigde informatie voorgeschoteld krijgt en dan zo snel mogelijk een gebruikersvriendelijke manier zijn ticket(s) kan kopen.

Wat hebben we bereikt

De eerste basis staat er, met heldere kleuren, goed leesbare typografie, mooie foto gezien. Die samen het warme een vrolijke karakter van het festival tot uiting brengen. 
Share by: